D R E A M ``


dream: Oh My Cooking !



비가 오는 날엔


Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.

leave some drops.



claps.

Template By: Nana
Basecode: Mrs.Baekyeol


Older PostNewer Post

Oh My Cooking !

Forever macho. Lol melt o.o
Annyeonghaseyo and assalamualaikum chingu's
    Fuhh hari ni penat gilee sebab first time MEMASAK tanpe bantuan org dewasa ! Kitorang tergopoh-gopoh buat itu ini sebab nak kejar mase. Cikgu suruh masak mee goreng , popiah , jus and pencuci mulut. Mula2 sekali kitorang buat mee goreng tau. Ana masukkan laa die punye perencah cili tu , mula2 separuh mangkuk. Then ana tuang  semua sekali sebab colour die cair sangat. Then letak laa ann ayam . garam , gula , kicap and mee. Then bila dah nak masak tu , ana rase sikit , ya Allah ! Pedass yang amatt !! Tawar pulak tu. Tak rase ape , kitorang tambah air and gula sebab nak hilangkan rase pedas and ade rase manis sikit. Then mee tu dah siap and still pedas but sedapp *thumbs up*

Then time nak buat popiah and jus tu lagii laa kelam kabut. Popiah tu ade yang kecik besar kecik besar. Cikgu pun geleng kepala tengok kitorang punye popiah tu. Jus kitorang buat orange sunquick + watermelon bland juice. Uishh sedapp ohh. Ana just bland orange juice dgn ice , maya pulak bland tembikai dgn ais. So kitorang gabungkan air tu. And bile tgk kat jug nmpk mcm berlapis air tu. Hoho but ana rase dissapointed sangat bila time nak makan tu.  Nak tau kenape ? Sebab err tanak cite laa , ana taknak besar2 kan benda ni. Biar lah ia berlalu //Ayat tak boleh blahh -..- Btw nasib baik hari ni tade koko , sebab hujan lebat kat sekolah tadi. Kalau tak , tak pasal2 hari ni kene berjemur kat padang sebab untuk latihan sukan tahunan. Huhh malas gilee. Lol okay tu jee untuk entry kali ni. Annyeong *wink*

His face was so abhkdsljsk *faint*

Labels: , , ,